BlogCum ajung pilot de Raliu ?

Cum ajung pilot de Raliu ?

Deseori am fost intrebati despre pașii de urmat pentru a devenit un Pilot de Raliu, chiar si unul amator. Cu siguranță sunt persoane mult mai în măsură să răspundă acestor întrebări, dar vrem să venim în sprijinul urmăritorilor SpeCar.ro cu raspunsuri la intrebarile primite de-a lungul timpului dar si sfaturi utile din experiențele avute de noi până acum.

Ce criterii trebuie să îndeplinesc să devin Pilot de Raliu ?

Credem noi ca lucrurile esentiale de care ai nevoie pentru a deveni pilot de curse indifirent de disciplina aleasă, ar fi Talentul cu care te nasti dar pe care trebuie sa il descoperi, sa fii disciplinat, fiind un sport destul de periculos si regulile sunt pe masura si foarte stricte, insa mai ai nevoie uneori de curaj si asumare, in functie de disciplina la care concurezi trebuie sa iti depasesti anumite limite. Pana sa devii pilot de raliu mai ai multe de invatat si de experimentat.

Cu ce ar trebui să încep pentru a putea participa si eu ?

Noi considerăm ca una din cele mai bune variante ar fi să incepi cu un Simulator pe Calculator sau Consola desi multi piloti nu ar fi de acord cu noi, spre exemplu sa nu uitam ca Pilotii de Avion, Pilotii  de Formula 1, Pilotii din WRC dar si din multe alte discipline, inainte de a urca la bord sau volan fac teste pe Simulatoare, intr-adevar nu putem compara cu ceea ce putem avea noi acasa, dar tehnica a devenit suficient de accesibila si poti invata foarte multe lucruri dintr-un joc pe calculator sau consola, atât timp cât îl iei în serios. De asemena daca ai posbilitatea iti recomandam sa mergi intr-un spatiu special amenajat pentru a testa limitele masinii si comportamentul ei la diferite manevre, teste care pe strada nu trebuiesc făcute si cu siguranta vă pot crea probleme legale, ba mai mult actiunile voastre din trafic si comportamentul, va pot afecta si pe plan sportiv, in sensul sa nu puteti fi acceptat la concursuri organizate.

Stiu sa merg tare cu masina, oare m-as descurca si la curse ?

Cel mai probabil NU, dacă se adresează această întrebare, fiindca la competitiile organizate ai nevoie de mai multe abilitati, ca si sfat iti recomandam sa mergi la un club de karting sa testezi si sa iti imbunatatesti abilitatiile tale de Pilot, acolo inveti trase ideale, puncte de franare, reactia ta la viteza. Daca reusesti sa mergi bine spre foarte bine cu kart-ul, cu siguranta te vei descurca si la un concurs de piloti amatori.

Care sunt competitiile de raliu si unde as putea ca si amator sa particip?

Competitiile sunt de mai multe tipuri, aici trebuie tu sa afli unde te regasesti cel mai bine si care ramură crezi ca e mai potrivita pentru tine.

Cele mai potrivite Exemple ar fi :

  • Campionate Judetene de Amatori si Profesionisti
  • Campionate de Auto Slalom sau Slalom Paralel
  • Campionate de Masini Retro pentru Amatori
  • Campionate de DRAG Racing
  • Campionate de Anduranta organizate pe circuite pentru Amatori si Profesionisti

Doar dupa ce ai trecut prin etape de genul acesta te poti gandi la ce faci mai departe si daca esti persoana potrivita pentru asa ceva.

Cu ce masina pot participa la un concurs de raliu pentru Amatori ?

Poti participa cu orice masina la un concurs de amatori, ideal ar fi sa aveti o masina cat mai usoara si nu foarte puternica pentru inceput.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina pentru un concurs de amatori?

In general la asemenea competitii se recomanda ca masina sa fie sigura din punct de vedere tehnic, sa ai la tine trusa de prim ajutor, stingator, bateria sa stea fix in locul ei, sa nu ai scurgeri de ulei sau combustibil. La orice competitie inainte de a lua start-ul masina se verifica din punct de vedere tehnic, iar daca masina nu indeplineste normele minime de siguranta pentru organizatori, public dar si pentru pilot, aceasta poate fi exclusa din concurs fara a mai participa.

Ce echipament am nevoie?

Echipamentul esential si obligatoriu este ca sa porti o casca de protectie dar si un combinezon. La orice competitie siguranta ta si a publicului este pusa pe primul loc si elementele de siguranta de mai sus, sunt doua lucruri esentiale fara de care iti este interzisa participarea.

Ce trebuie sa fac pentru a putea castiga o competitie de raliu?

Unul din secretele competitiilor de automobile sau orice alt sport motorizat ar fi : ” Sa mergi Tare si sa nu Gresesti ! “ , de ce spunem noi asta? Fiindca asta e realitatea, uneori cunoașterea teaseului, stăpânirea de sine pentru a evita anumite penalizări pot fi mai importante decat simpla ambitie de a merge tare!

Care sunt penalizarile unui concurs auto?

Penalizarile pot fi diferite de la disciplina la discplina, in general penalizarile sunt pentru nerespectarea traseului stabilit, nerespectarea indicatiilor organizatorilor, nerespectarea conduitei sportive, atingerea/daramarea unui jalon, neprezentarea la timp la verificarea tehnica dar si multe altele. In General Penalizarile se traduc intr-un anumit numar de secunde în plus la rezultatul tau final sau chiar excluderea din competitie .

Consideram noi ca raspunsul la intrebarile de mai sus, va pot ajuta la initierea voastra in concursurile de automobile, daca mai aveti si alte intrebari va rugam nu ezitati sa ne contactati la [email protected] .

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mai multe Articole

Ultimele Articole