BlogRezumatul Etapei de Grand Prix Lugoj 2021

Rezumatul Etapei de Grand Prix Lugoj 2021

O cursă pe care o așteptam de ceva timp, organizată in centrul orașului Lugoj, chiar in fata primariei, de ce spunem ca o asteptam? Pentru ca e un traseu tehnic si foarte spectaculos pentru public.


Conform convingerii noastre, ne-am inscris mai mult pt show, avand in vedere ca la clasa 3 unde se incadreaza masinile cu care participam au fost concurenti puternici, cu experienta si material de concurs performant. Ca idee, nu cred ca am vazut vreo masina care sa nu aiba anvelope slick (de competitie).

Am ajuns in Lugoj, totul a fost conform planului, organizatorii s-au tinut la minut de “desfasurator”, a inceput prima mansa care pentru mine a fost sinonima cu un antrenament, in sensul ca am avut chemare pentru setul de jaloane pe care le-am facut cu o tura in plus, astfel primind penalizare si realizand ca mansa 1 a fost sacrificata. Tibi a mers bine in prima mansa, chiar f bine as putea spune, desi planul lui era sa traga mai tare in mansa a doua. Si ca tot a venit vorba de mansa a doua, m-am hotarat ca nu mai sunt permise greseli si am parcurs-o cum puteti vedea in filmare.


Din pacate pentru Tibi, s-a aplicat zicala lui Sorin Mihoc “jocul greșeala asteaptă” și dintr-o neatenție de o fracțiune de secunda, a făcut cunoștiință cu rezistentele borduri ale sensului giratoriu. Din fericire s-a lasat doar cu cateva pagube tehnice, si o mansa ratata, asta e, fierul se repara.


Dupa fiecare din cele doua manse, micutii viitori piloti au facut cate o demonstratie de karting si eco-kartig (karturi electrice) urmati de clasa de drift la care il putem felicita sincer pe Marcovici Adrian care a pus cu maiestrie la munca cei peste 500 de cai ai bmw-ului V8 turbo, si a transformat anvelopele in nori de fum, spre deliciul publicului.

Rezultatele au fost multumitoare, SpeCar avand din nou o clasare pe podium la clasa 3 (locul 2), respectiv locul 3 in clasamentul general.

Iar rezultatele la clase au fost urmatoarele :

Clasa C1

Locul 1 Baru CosminCitroen Saxo01:19,16
Locul 2 Andrei MoldovanHonda Civic01:19,67
Locul 3Saucan VictorSuzuki Swift01:23,21

Clasa C2

Locul 1 Giurisici MariusHonda Civic01:15,04
Locul 2 Popa ClaudiuOpel Kadett GSI01:17,79
Locul 3Saucan RaulFord Puma01:23,40

Clasa C3

Locul 1 Cimpoca RafaelRenault Megane RS01:14,97
Locul 2 Stepan DariusOpel GT01:16,72
Locul 3Danila ClaudiuVW Golf 5 GTI01:16,87

La clasamentul feminin s-a impus Moga Dalia împreună cu Săucan Victor copilot, urmați de Echipajul Pascu Florina – Popa Claudiu iar podiumul a fost completat de lugojencele Danciu Elena – Danciu Ana, o prezență constantă în acest campionat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mai multe Articole

Ultimele Articole